ik bezorg fruit facebook
ik bezorg fruit instagram

Duurzaam fruit

Als liefhebber van eerlijk fruit kan je bij IK BEZORG FRUIT rekenen op fruit dat geteeld is met respect voor de natuur. Wij werken samen met lokale telers uit de Betuwe die passie, ambacht en kwaliteit nastreven. Dit levert smaakvol, eerlijk en duurzaam fruit op. Onze keurmeesters keuren en beoordelen al het fruit en zorgen ervoor dat enkel het beste fruit in de fruitboxen wordt verwerkt. Minder transport betekent minder uitstoot van schadelijke stoffen in ons proces. Goed voor mens & milieu!

Duurzaam vervoer

Bij het plannen van onze bezorgroutes zoeken wij naar de meest efficiƫnte oplossing om het gebruik in brandstof zoveel mogelijk te beperken.

Door de routes zorgvuldig in te plannen doet IK BEZORG FRUIT haar best om zo min mogelijk fossiele brandstoffen te verbranden.

De mogelijkheden van elektrisch rijden beginnen ook steeds meer het goederenvervoer te omvatten. IK BEZORG FRUIT start in januari 2021 een testfase met elektrisch bezorgen.

Zero waste

De fruitboxen en -displays van IK BEZORG FRUIT worden gemaakt van gecertificeerd hout. Wekelijks vervangen we de lege fruitboxen voor volle, waardoor hergebruik wordt gestimuleerd. Wij maken bewuste keuzes als het gaat om verpakkingsmaterialen.

Wij maken gebruik altijd gebruik van papieren verpakking zodat het gebruik van plastic afval wordt voorkomen. Fruit wat het niet haalt tot aan de klant of terugkomt doneren wij aan zorgboerderij De Lingehof en voedselbank Leerdam.

Op deze manier draagt uw organisatie bij aan het voorkomen van voedselverspilling, heeft u minder bedrijfsafval en steunt u minderbedeelde mensen.

fruit op de werkplek
fruit op de werkplek

Biologische fruitbox

IK BEZORG FRUIT biedt ook 100% biologische fruitboxen aan. Dit fruit kopen wij rechtstreeks in bij onze biologisch gecertificeerde Hollandse telers en groothandels. Biologische landbouw is een productiesysteem dat de gezondheid van de bodem, van ecosystemen en van mensen onderhoudt.

Biologische landbouw vertrouwt op ecologische processen, biodiversiteit en kringlopen, aangepast aan de plaatselijke omstandigheden, in plaats van op hulpmiddelen met schadelijke effecten.

Biologische landbouw combineert traditie, innovatie en wetenschap om te profiteren van het gedeelde milieu en bevordert eerlijke verhoudingen en een goede kwaliteit van leven voor alle betrokkenen.